NOS VoetbalAangepast

PSV'er Lozano helpt Mexico naar halve finales

PSV'er Lozano scoort voor Mexico tegen Rusland

Europees kampioen Portugal en Mexico hebben de halve finales bereikt van de Confederations Cup. De Portugezen wezen in St. Petersburg Nieuw-Zeeland met 4-0 terug en Concacaf-winnaar Mexico was in Kazan gastheer Rusland met 2-1 de baas.

Rusland kwam tegen Mexico op 1-0 via Aleksandr Samedov (schot in de verre hoek), kort na een poeier op de paal van Samedov. De 1-1 viel na een wat gelukkige kopbal van Néstor Araujo, die de bal eigenlijk naar teamgenoot Diego Reyes wilde koppen.

  • EPA
    Hirving Lozano scoort ondanks de trap van Igor Akinfejev
  • EPA
    Aleksandr Samedov viert de openingsgoal van Rusland
  • AFP
    Néstor Araujo maakt gelijk voor Mexico tegen Rusland
  • AFP
    Hirving Lozano viert zijn goal tegen Rusland

PSV-aankoop Hirving Lozano speelde in zijn eerste optreden op de Confederations Cup eerst aan de linkerkant en in de tweede helft aan de rechterkant. Hij toonde aan beide kanten veel dreiging en scoorde in de 52ste minuut.

Na een lange trap van Héctor Herrera was Lozano de Russische defensie te snel af en troefde hij Igor Akinfejev af met een kopbal. De karatetrap van de Russische doelman schrikte hem niet af.

Advies van Adriaanse: PSV moet ook Aquino halen

Ook Héctor Moreno vond nog het net, maar de goal van de verdediger werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd door de videoscheidsrechter.

Ronaldo wijst Portugal de weg

Ronaldo (penalty) zette Portugal tegen Nieuw-Zeeland met zijn 75ste interlandgoal op 1-0. Eerder had hij op de lat gekopt. Bernardo Silva maakte er 2-0 van (intikker) en André Silva (solo) en Nani (uithaal) tekenden voor de late derde en vierde goal.

  • AFP
    Cristiano Ronaldo (l) en Pepe (r) vieren de goal van Ronaldo
  • AFP
    Bernardo Silva maakt de tweede goal van Portugal
  • AFP
    Cristiano Ronaldo wijst Portugal de weg
  • AFP
    Cristiano Ronaldo schiet Portugal op voorsprong

Portugal en Mexico eindigden met ieder zeven punten bovenaan in groep A. Rusland is met drie punten uitgeschakeld en Nieuw-Zeeland eindigde puntloos als laatste.

In de halve finales treft Portugal op 28 juni in Kazan de nummer twee van groep B en een dag later ontmoet Mexico in Sotsji de winnaar van groep B.

Portugal heeft geen moeite met Nieuw-Zeeland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl