Sharona Bakker
NOS SportAangepast

Hordenloopster Bakker twijfelt over WK én toekomst

De Europese kampioenschappen atletiek voor landenteams zijn voor hordenloopster Sharona Bakker op een teleurstelling uitgelopen. Ze kon haar race over 100 meter niet voltooien. Na afloop plaatste de 27-jarige atlete openlijk twijfels bij haar deelname aan de WK, in augustus in Londen, en het vervolg van haar carrière. "Als er een wonderdokter bestaat, zou ik hem graag ontmoeten."

Bakker kampt al langer met achillespeesklachten. "Het is lastig uit te vogelen waar het vandaan komt. Ik heb me laten opereren aan mijn hielen, maar dat heeft niet mogen helpen. Ik heb natuurlijk wel de WK-limiet gelopen. Ik weet ook dat ik nog harder kan. Maar ik krijg steeds last. Ik kan niet afzetten. Dat is super-frustrerend."

Bakker liep in april de limiet voor de wereldkampioenschappen bij wedstrijden in Amerika. In Lille liet ze blijken ernstig te twijfelen of ze de WK in Londen wel gaat halen. "Het is lastig. Neem je rust, dan ga je terug in snelheid. Ga je door met trainen, dan blijft het zo. Als ik het antwoord had... Hoe krijg ik het goed voor de WK? Maar dat antwoord kan ik je helaas niet geven."

Ze gaat zelfs nog een stap verder. "De afgelopen jaren zijn mentaal heel zwaar geweest. Ik ben wel een vechter. Dat zie je ook... Ik kom steeds weer terug. Maar als hier geen oplossing voor wordt gevonden, weet ik niet hoelang ik het nog volhoud."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl