Max Verstappen in actie in Bakoe
NOS SportAangepast

Verstappen: positieve stap gemaakt, dat geeft vertrouwen

De Grand Prix van Azerbeidzjan in Bakoe begon vandaag voor Max Verstappen precies zoals hij het wilde. Zowel in de eerste als in de tweede vrije training zette hij de snelste tijd neer.

Dat hij in de slotseconden van de tweede vrije training met zijn bolide tegen de muur knalde en daarbij schade aan de auto opliep, baart hem dan ook weinig zorgen.

"Het was een rare situatie", liet de Red Bull-coureur weten tegenover Sky Sports. "Mijn voorwielen blokkeerden en ik probeerde nog de bocht in te sturen, maar ik besloot op 'safe' te spelen en de uitloopstrook te gebruiken. Plotseling brak de achterkant van de auto uit en gleed ik met vier wielen in de bandenmuur."

Verstappen kan het sterke optreden in Bakoe goed gebruiken, aangezien zijn seizoen tot nu toe niet geheel vlekkeloos verloopt.

"We hebben een positieve stap gemaakt hier. De auto voelde vanaf de eerste ronde al goed aan", aldus Verstappen op zijn eigen website. "Dat geeft veel vertrouwen en zeker op een stratencircuit helpt dat enorm. Ik heb nog niet het maximale eruit kunnen halen door de gele vlaggen en het verkeer, dus we kunnen hier best tevreden mee zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl