Lionel Messi
NOS VoetbalAangepast

Messi kan kiezen: 21 maanden cel of 255.000 euro boete

Lionel Messi kan de celstraf van 21 maanden die de sterspeler van Barcelona boven het hoofd hangt wegens belastingfraude, inwisselen voor een boete van 255.000 euro. De openbaar aanklager blijkt niet onwelwillend tegenover een dergelijke schikking te staan.

Messi werd in juli door een Spaanse rechter schuldig bevonden aan belastingfraude. Hij zou de fiscus tussen 2007 en 2009 voor een bedrag van 4,1 miljoen euro hebben benadeeld. Het hoger beroep bij de Hoge Raad veranderde niets aan de opgelegde straf van 21 maanden cel en een boete van 2 miljoen euro.

Tralies

Omdat de celstraf van Messi lager is dan twee jaar en het om een eerste veroordeling gaat, hoeft hij niet daadwerkelijk achter de tralies plaats te nemen. De straf blijft echter wel als voorwaardelijk staan en dus kan de Argentijn bij een volgend vergrijp alsnog de cel indraaien.

De openbaar aanklager liet weten bereid te zijn de celstraf helemaal kwijt te schelden als Messi de maximale schikkingsboete betaalt: 21 maanden lang dagelijks 400 euro, in totaal 255.000 euro. De rechter moet nog wel een oordeel vellen over dit voorstel.

Hoe de voetballer, die met zijn jaarinkomen van 71 miljoen euro tot de best betaalde sporters ter wereld behoort, ertegenover staat, laat zich raden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl