Aangepast

De uitzending van 23 juni

Aanscherping anti-terrorismewetgeving

De Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid, Dick Schoof, brengt vandaag een nieuw verslag uit van het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland. Het is een globale analyse van de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland, en Nederlandse belangen in het buitenland.

De afgelopen tijd is de anti-terrorismewetgeving in Nederland aangescherpt. Is dat terecht?

Weer minder inentingen

Het aantal mensen in Nederlanders dat hun kinderen niet laat inenten blijft stijgen; voor het vierde jaar op rij is die groep gegroeid.

Het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu (RIVM) maakt zich zorgen, want als de zogeheten dekkingsgraad van gevaccineerden te laag wordt, kan dat leiden tot een uitbraak van bijvoorbeeld de mazelen, zoals recent in Duitsland en Italië. De mazelen kunnen dodelijk zijn.

Steeds meer Engels in het hoger onderwijs

De Engelse taal is bezig aan een opmars in het hoger onderwijs. Maar niet iedereen ziet er de voordelen van. Nieuwsuur spreekt voor- en tegenstanders.

De voorstanders van Engelstalig onderwijs wijzen op de grensoverschrijdende mogelijkheden: een loopbaan in het buitenland zonder taalproblemen tussen internationale vakbroeders. Tegenstanders stellen de kwaliteit van het Engelstalig onderwijs aan de kaak. Zij betreuren het verlies aan zorgvuldig taalgebruik in het Nederlands.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl