Een uitgeputte Chris Froome in de Ronde van Romandië
NOS WielrennenAangepast

Froome lijkt onzeker: deze Tour past mij minder goed

Iets meer dan een week voor de start van de 104de editie van de Tour de France lijkt drievoudig winnaar Chris Froome te kiezen voor de underdogpositie.

"Door het gebrek aan finishes bergop, en tijdritkilometers, denk ik niet dat deze editie per se goed bij mij past", blikt de Sky-renner vooruit. "Het zal voor de fans in elk geval een stuk spannender worden..."

Froome, die zegevierde in 2013, 2015 en 2016, kende een ongelukkig voorseizoen. In mei werd de Brit tijdens een trainingsrondje van zijn sokken gereden door een automobilist.

In de Ronde van Romandië speelde hij in het klassement geen rol van betekenis. Bij het Critérium du Dauphiné, de laatste grote test voor de start van de Tour, eindigde Froome buiten het podium.

Froome kiest underdogpositie voor Tour de France

"Ik denk dat ik deze zomer wat langzamer op gang ben gekomen, al was dat ook onderdeel van het plan. Er staat voor mij een drukke zomer voor de boeg, met de Tour natuurlijk als hoofddoel, en misschien daarna nog de Vuelta."

Of Froome straks op 23 juli in Parijs voor de derde keer op rij de gele trui krijgt aangemeten is dus geen uitgemaakte zaak, waarschuwt de Brit, die het deze zomer moet doen zonder de hulp van zijn superknecht Wout Poels.

"Andere favorieten? Lastig om één naam te noemen. Richie Porte (BMC) is zeker één van hen. En natuurlijk Nairo Quintana (Movistar) en Romain Bardet (AG2R), de nummer twee van vorig jaar. Sluit Alberto Contador (Trek) ook nooit uit", aldus Froome.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl