Wekdienst van 23 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het wordt vandaag een stuk koeler dan de afgelopen dagen, met 21 graden aan zee tot lokaal 27 graden in het zuidoosten. De zon laat zich af en toe zien en later vandaag kan er in het noorden wat regen vallen.

Wat heb je gemist?

Er is nog geen duidelijkheid over de vrijlating van de Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender. De gouverneur van de Colombiaanse regio waar de twee zijn ontvoerd, zei gistermiddag dat de vrijlating een kwestie van uren was. Daarna zijn er geen nieuwe officiële mededelingen gedaan. Mogelijk komen Bolt en Follender later vrij vanwege het slechte weer in het gebied.

In het Brabantse natuurgebied Mariapeel en op Terschelling zijn natuurbranden uitgebroken. In Mariapeel stond halverwege de nacht een gebied van 250 bij 50 meter in brand. De brandweer probeert met groot materieel uitbreiding te voorkomen, maar het gebied is lastig te bereiken. Op Terschelling brak aan het einde van de avond een duinbrand uit. Die was in de loop van de nacht onder controle

Bill Cosby gaat lezingen geven aan jongeren over de gevolgen als ze zich misdragen. De 79-jarige Amerikaanse komiek, die zelf terechtstaat voor seksueel misbruik, wil volgens een woordvoerder waarschuwen dat intiem gedrag op bijvoorbeeld een feestje tegenwoordig al snel als misbruik wordt gezien. Cosby zou al honderden verzoeken hebben gehad om hierover te spreken.

Bill Cosby bij de rechtszaal

Er komt een proef met cameratoezicht bij spoorwegovergangen, meldt het AD. Omdat er op sommige trajecten meer treinen gaan rijden, is de spoorbeheerder bang dat meer mensen het rode licht zullen negeren. Medewerkers van ProRail gaan de videobeelden bekijken om op basis van kentekens boetes uit te delen. Automobilisten krijgen een bekeuring van 230 euro bij het negeren van rood licht of gesloten spoorbomen, bromfietsers 160 euro en fietsers 90 euro.

Verder vandaag...

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten het staatsbezoek aan Italië vandaag af in Milaan. Op deze vierde dag is er onder meer aandacht voor Milaan als designstad en de Nederlands-Italiaanse samenwerking op het gebied van waterbeheer.

Vandaag is de uitspraak in de Hoornse zedenzaak. Een man wordt ervan verdacht een vrouw te hebben verkracht. Zij kon de dader achterhalen via haar mobiele telefoon, die hij had gestolen.

En vandaag beginnen in Den Helder de marinedagen. Het evenement valt dit jaar samen met Sail Den Helder, waardoor de marinehaven in Den Helder vol ligt met zowel moderne marineschepen, als authentieke Tall Ships.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl