Wout Poels
NOS WielrennenAangepast

Poels niet in Tour-selectie Team Sky

Wout Poels heeft de leiding van Team Sky niet kunnen overtuigen hem na een knieblessure toch mee te nemen naar de Tour de France. Nadat hij vorig jaar in de rol van meesterknecht Chris Froome nog naar de Tourzege had geleid, is hij nu niet goed genoegen bevonden om een prominente rol te vertolken in de Ronde van Frankrijk.

Na maandenlang gerevalideerd te hebben maakte de 29-jarige Poels vorige week zijn officiële rentree in de Route du Sud, maar daar slaagde hij er niet in een overtuigende indruk te maken. "Hij heeft het net niet gehaald", laat een woordvoerder van Team Sky weten.

"Maar deze beslissing is ook genomen met in het achterhoofd dat Poels een kandidaat is om later dit jaar de Vuelta te rijden. Dat is een groot doel voor Wout, mits hij helemaal fit is. We sluiten niet uit dat hij daar een belangrijke knecht voor Froome kan zijn."

Poels had goede hoop

Tijdens de Route du Sud dacht Poels dat hij de Tour wel ging halen. "Ik denk het wel. En anders kan ik altijd nog bij de NOS commentaar komen geven."

Poels wilde nog niet reageren op het nieuws. Wel zei hij door het mislopen van de Tour zondag het NK te kunnen rijden.

Opvallend is de selectie van Landa. De Spanjaard liet eerder doorschemeren liever de Vuelta te rijden in plaats van de Tour, na het uitrijden van de Giro.

Froome hoopt de Tour voor de vierde keer te winnen. "We zijn er klaar voor. Ik kan niet wachten. Eerlijk waar, ik ben hier gek op. De Tour maakt iets los dat geen enkele andere race doet."

Tourselectie Team Sky

Chris Froome (GB)
Sergio Henao (Col)  
Vasil Kiryienka (WRu)
Christian Knees (Dui)
Michal Kwiatkowski (Pol)  
Mikel Landa (Spa)
Mikel Nieve (Spa)
Luke Rowe (GB)
Geraint Thomas (GB)  
Poels hoopt Sky overtuigd te hebben in Route du Sud

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl