Vechtpartij ontsiert zege Mexico op Nieuw-Zeeland

Mexico heeft in Sotsji met moeite met 2-1 gewonnen van het hardwerkende Nieuw-Zeeland in groep A van de Confederations Cup. De wedstrijd werd vlak voor het eindsignaal nog ontsierd door een massale vechtpartij.

Massale vechtpartij, maar geen rood

De Nieuw-Zeelanders kwamen goed uit de startblokken en waren voor de pauze duidelijk de baas tegen het belabberd spelende Mexico. Het harde werk werd ook beloond; na een defensieve fout van Mexico pikte Clayton Lewis de bal op en Leeds United-spits Chris Wood schoot beheerst binnen.

Na de rust begon Mexico fel aan het vervolg van de wedstrijd en na een reeks halve en hele kansen scoorde het ook. Net nadat Wood een enorme kans op de 2-0 had verprutst, maakte Raúl Jiménez er met een schot uit de draai 1-1 van.

• AFP
    Raul Jimenez viert zijn goal
  • AFP
    Chris Wood viert zijn treffer
  • EPA
    Duel tussen Oswaldo Alanis (voor) en Tommy Smith (achter)

Uit een assist van linksbuiten Aquino schoot Oribe Peralta daarna hard via de paal de 2-1 binnen. Aanstaand PSV'er Hirving Lozano bleef evenals Andrés Guardado negentig minuten op de bank. Héctor Moreno viel in en viel ook weer uit.

Massale vechtpartij

Kort nadat PEC-aanvaller Ryan Thomas in het slot van de wedstrijd op de lat had geschoten, ontstond er een vechtpartij op het veld. Die werd ingeleid door shirtje trekken van Diego Reyes en een tackle van Michael Boxall op Héctor Herrera, waarna de spelers van Mexico en Nieuw-Zeeland met elkaar op de vuist gingen.

Zelfs na bestudering van de videobeelden deelde arbiter Bakary Gassama opmerkelijk genoeg geen rode kaarten uit.

Door de zege gaat Mexico samen met Portugal aan kop in groep A. Beide teams hebben vier punten. Gastland Rusland, dat eerder op woensdag met 1-0 van Portugal verloor, staat derde en Nieuw-Zeeland staat puntloos laatste.