NOS WielrennenAangepast

Dumoulin maakt favorietenrol waar op NK tijdrijden

Tom Dumoulin heeft net als vorig jaar de nationale titel bij het tijdrijden in de wacht gesleept. In het Gelderse Montferland had hij 59 minuten en zeven seconden nodig voor de 50,5 kilometer lange race tegen de klok en met die tijd was hij 0.24 sneller dan Stef Clement en 0.58 dan Robert Gesink.

Dumoulin klasse apart op NK tijdrijden

Dumoulin (Sunweb) moest bij het eerste meetpunt nog de Lotto-Jumbo-renners Jos van Emden en Stef Clement voor zich dulden. Maar hij raakte snel op stoom op het glooiende parcours. Daarin zat viermaal een oplopend stuk van 1,3 kilometer à 2,5% en twee keer een klim van 800 meter à 6%.

De Giro-winnaar kwam halverwege (25 kilometer) al als snelste door en liep vervolgens almaar verder uit op de concurrentie.

Vorige week bleek nog hoe vermoeid Dumoulin was van zijn inspanningen in Italië. Hij kon zicht niet meten met de beste renners van de Ronde van Zwitserland en besloot niet meer van start te gaan voor de zesde etappe.

Robert Gesink

Gesink

Gesink verscheen voor de eerste keer aan de start voor de NK tijdrijden. Hij geldt niet als erkend specialist maar bewees met zijn derde plaats dat het met de vorm vlak voor de start van de Ronde van Frankrijk wel goed zit.

Jos van Emden kwam niet verder dan de vierde plek. De specialist van Lotto-Jumbo klopte Dumoulin vorige maand nog in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl