Florentino Pérez met Cristiano Ronaldo
NOS VoetbalAangepast

Voorzitter Pérez: Ronaldo blijft speler van Real

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez zegt niets te weten over een mogelijk vertrek van Cristiano Ronaldo. "Cristiano staat hier onder contract. Hij is speler van Real Madrid en blijft dat ook", zo laat Pérez weten aan Spaanse media.

Ronaldo zou weg willen uit Spanje, nadat hij vorige week een aanklacht wegens belastingfraude aan zijn broek kreeg. Hij wordt ervan beschuldigd de Spaanse fiscus voor bijna 15 miljoen te hebben opgelicht. Op 31 juli moet hij zich melden in de rechtbank om een verklaring af te leggen. De Portugese topspits zou zich gekrenkt voelen door de aantijgingen.

"Voor zover ik weet heeft Cristiano altijd aan zijn verplichtingen voldaan", zei Pérez. "Het moet een misverstand zijn, dat ongetwijfeld snel zal worden opgehelderd."

Ik heb geen enkel bod binnengekregen

Voorzitter Pérez over een mogelijk vertrek van Ronaldo

De 70-jarige Pérez, die maandag voor de vijfde keer werd herkozen als voorzitter van 'de Koninlijke', heeft zijn sterspeler nog niet gesproken. "Ik heb erover gelezen in de krant. Hij zal ons ongetwijfeld binnenkort alles vertellen, want zijn geloofwaardigheid wordt hierdoor aangetast."

"Ik ken Ronaldo, hij is een goede jongen, als profvoetballer en als mens", aldus Pérez. "Daarom is dit een heel vreemde situatie. Ik zal hem verdedigen, als speler en als persoon."

Ronaldo doet momenteel met Portugal mee aan de Confederations Cup en heeft nog niet publiekelijk gereageerd. Hij laat de persconferenties over aan anderen en plaatste afgelopen vrijdag een foto van zichzelf op Instagram met zijn vinger voor zijn mond. "Soms is het beter om te zwijgen", luidde het bijschrift.

Geruchtenmachine op volle toeren

Door het stilzwijgen van Ronaldo steekt het ene na het andere gerucht de kop op. Manchester United - dat hem in 2009 voor 94 miljoen euro nog verkocht aan Real - zou de 32-jarige aanvaller graag terug willen hebben.

Volgens Engelse media is de club van coach José Mourinho bereid om ruim 200 miljoen euro over te maken naar Madrid om Ronaldo binnen te halen. Ook United-doelman David de Gea zou naar Real mogen vertrekken.

Paris Saint-Germain zou ook een serieuze kandidaat zijn om de volgende werkgever van de Portugese superster te worden.

Voorlopig blijft het bij geruchten, zegt Pérez. "Ik heb nog geen enkel bod binnengekregen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl