De chaos was groot op het San Carloplein bijna twee weken geleden

Paniek in Turijn kost vrouw na twee weken het leven

Een vrouw die twee weken geleden op het San Carloplein in Turijn gewond raakte, is overleden. Zo'n 30.000 voetbalsupporters waren daar samengekomen om op grote schermen de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus in Cardiff te kijken. Er ontstond een stormloop, waarbij zo'n 1500 mensen gewond raakten.

Twee vrouwen en een jongetje van 7 die onder de voet werden gelopen, raakten zwaargewond en lagen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De andere slachtoffers raakten in het gedrang lichtgewond.

Een van de vrouwen, de 38-jarige Erika Pioletti, kreeg op de avond van de finale een hartaanval in het gedrang. Ze bezweek gisteravond. De burgemeester van Turijn heeft de dag dat ze wordt begraven uitgeroepen tot een dag van rouw.

De jongen is uit het ziekenhuis ontslagen. Hoe het met de andere vrouw gaat, is niet bekend.

'Collectieve psychose'

De aanleiding voor de paniek in Turijn is nog steeds onduidelijk en wordt onderzocht. Kort na het incident waren er meldingen dat iemand riep dat hij een bom had, er waren geruchten over het afsteken van vuurwerk en er was de verklaring dat de reling van een trap naar beneden was gekomen.

Die harde klap zou paniek hebben veroorzaakt waarna iedereen het op een rennen heeft gezet. De Italiaanse krant La Repubblica sprak van een collectieve psychose.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl