Arjen Robben viert zijn tiende titel
NOS Voetbal

Robben: zeker is dat ik naar Groningen terugkeer

Arjen Robben acht de kans aanwezig dat hij na zijn actieve carrière aan de slag gaat bij FC Groningen. In een interview met het Duitse blad Kicker zegt de Oranje-international te beseffen dat het einde van zijn loopbaan nadert en dat hij daarom nadenkt over de toekomst. "Ik heb nauwe contacten met mijn oude club. Misschien kan daar iets uit voortkomen."

Hij heeft nog een contract tot 2018 bij Bayern München, maar beseft dat zijn tijd op het veld niet meer onbegrensd is. "Ik verheug me steeds meer op wat na mijn carrière komt. Die gedachten zijn er steeds vaker en dat is toch ook een teken." Hij laat er geen misverstand over bestaan waar zijn hart ligt. "Zeker is dat ik terugkeer naar Nederland, naar Groningen. Eerst wil ik een half jaar niks doen, even helemaal afstand nemen van het voetbal."

Robben zegt in het Duitse tijdschrift ook dat de druk bij het Nederlands elftal groot is. Maar hij wil niks kwijt over zijn toekomst als international mocht Oranje kwalificatie voor het WK voetbal in 2018 in Rusland mislopen. "Onze positie is niet goed, maar we geloven er nog in. Rusland is ons doel en hopelijk lukt dat. Over iets anders denken we momenteel niet na."

Doelpunt van het seizoen

In München is Robben inmiddels toegetreden tot de galerij met grootste spelers die Bayern in de loop der decennia heeft gekend. De fans dragen hem op handen. Als kers op de taart werd de winnende goal van Robben tegen RB Leipzig onlangs door de fans verkozen tot doelpunt van het seizoen. Bayern boog in die wedstrijd in de laatste tien minuten op miraculeuze wijze een 4-2 achterstand om in een 5-4 overwinning.

Robben: "De wedstrijd tegen Leipzig staat symbolisch voor mijn seizoen, waarin ik fit was en mijn prestaties van een hoog niveau waren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl