Jorrit Croon en Glenn Schuurman tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

De hockeyers in Londen, Dafne Schippers en Churandy Martina in Oslo, beachvolleybal in Den Haag, tennis in Rosmalen en de Ronde van Zwitserland. Kortom, er ligt een gevarieerde sportdag voor ons.

Pakistan is vanaf 19.00 uur de eerste tegenstander van Oranje op de Hockey World League in Londen. Een samenvatting van die wedstrijd is te zien op NOS.nl en in Nieuwsuur.

Schippers en Martina weer in actie

Dafne Schippers, die vandaag haar 25ste verjaardag viert, en Churandy Martina komen vanavond voor de derde keer in een week in actie. Na de wedstrijden in Rome (Diamond League) en Hengelo (FBK Games) hebben beide sprinters nu de Diamond League in Oslo op het programma staan.

Beelden van hun races zijn te zien op NOS.nl en in Nieuwsuur.

Beachvolleybal in Den Haag

De beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer zijn de uithangborden van het World Tour-toernooi in Den Haag dat vandaag begint.

De finales worden zondag live uitgezonden op NPO 1 en NOS.nl.

Beachvolleyballers trots op gloednieuwe trainingshal

Rus en Hogenkamp

Op het tennistoernooi in Rosmalen verschijnen Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus op de grasbaan. Zij zijn de enig overgebleven Nederlanders in het enkelspel.

Hogenkamp neemt het op tegen de Kroatische Ana Konjuh, Rus treft de Tsjechische Andrea Hlavácková.

Bij de mannen komen onder anderen Marin Cilic en Ivo Karlovic in actie. Beelden van het Ricoh Open zijn te zien op NOS.nl en in de uitzendingen van Studio Sport.

Ronde van Zwitserland

En natuurlijk is er aandacht voor de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland, waarin Steven Kruijswijk nog altijd meedoet om de eindzege. De renner van Lotto-Jumbo staat tweede in het algemeen klassement met zestien seconden achterstand op koploper Damiano Caruso.

Programma's donderdag

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2
00.05 uurJournaal met sportNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl