Costa Rica-aanvoerder Bryan Ruiz

Bryan Ruiz houdt Costa Rica op WK-koers

Voor Costa Rica is het WK voetbal in Rusland weer een stukje dichterbij gekomen. Dankzij de 2-1 thuiszege op Trinidad & Tobago verstevigden Los Ticos de tweede plaats in de kwalificatiegroep van Noord- en Midden-Amerika. De eerste drie mogen volgend jaar naar het eindtoernooi.

Costa Rica beleefde een droomstart in San José, waar Francisco Calvo al in de eerste minuut een hoekschop met het hoofd tot doelpunt promoveerde. Na 35 minuten herstelde Kevin Molino het evenwicht, maar nog voor de pauze nam aanvoerder Bryan Ruiz (ex-FC Twente en -PSV) de uiteindelijk winnende treffer voor zijn rekening.

Ondertussen verzuimde Panama om de Verenigde Staten van de derde plaats te verdringen. Het kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen Honduras, waardoor de Panamezen, die overigens pas in de laatste minuut langszij kwamen dankzij een kopbal van aanvoerder Roman Torres, op de vierde plaats blijven steken. De nummer vier in de eindstand wacht een play-off tegen een Aziatische tegenstander.

Afgelopen maandag eindigde het duel tussen koploper Mexico en de Verenigde Staten in 1-1.