NOS SportAangepast

Haase verliest van qualifier en wordt beïnvloed door publiek

Robin Haase is in de eerste ronde van het grastoernooi in Rosmalen gesneuveld. De als zesde geplaatste Hagenaar boog met 6-7 (3), 6-3, 3-6 voor de Russische qualifier Daniil Medvedev.

Haase komt niet door eerste ronde Rosmalen

Medvedev had in de eerste set het beste van het spel. Hij serveerde prima en was ook in de meeste rally's dominant. Haase werd steeds naar de hoeken van de baan gestuurd. Hij overleefde op 4-5 nog wel een setpoint, maar in de tiebreak drukte Medvedev door.

De Rus werd daarna slordiger, moest even van de baan voor een blessurebehandeling en Haase herstelde het evenwicht. In de derde set wist de Nederlander in zijn eerste game nog twee breekpunten weg te werken, maar daarna kwam hij er niet meer aan te pas.

Publiek beïnvloedt Haase

In die derde set liet Haase zich bij 2-4 van de wijs brengen door het publiek. "Ik hoorde bij een bal van Medvedev wel acht mensen 'uit' roepen en dus deed ik dat ook maar. Heel stom, ik heb me laten beïnvloeden want eigenlijk wist ik wel dat de bal in was."

Omdat Haase het spel stillegde en uit de beelden bleek dat de bal inderdaad in was, was hij het punt kwijt.

Haase baalt: ik liet me beïnvloeden door publiek

Nog een opvallend moment. In de tweede set moest Medvedev even van de baan voor een blessurebehandeling. Haase greep dat moment aan om een van zijn T-shirts aan een jongen in een rolstoel te geven en daarmee oogstte hij veel applaus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl