NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 13 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag is een dag met zonnige perioden en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 17 graden op de Wadden en plaatselijk 23 graden in Limburg. Er waait een matige westelijke wind.

Wat is er gebeurd?

Er komt geen kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks, de gesprekken daarover zijn gisteravond definitief op niets uitgelopen. Breekpunt was het vluchtelingenvraagstuk. Informateur Tjeenk Willink had daarover een voorstel geformuleerd, maar GroenLinks kon er niet mee leven. Volgens partijleider Klaver bood het voorstel niet de waarborg dat vluchtelingen die zouden worden teruggestuurd ook daadwerkelijk beschermd zouden worden. Klaver baalt van het mislukken van de gesprekken, maar hij wil niet tegen elke prijs regeren, schrijft hij op Facebook.

De 16-jarige jongen die vastzit voor de dood van Savannah uit Bunschoten stond op het punt om uit huis te worden geplaatst. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen het Brabants Dagblad. De kinderrechter had dat besluit genomen op advies van de Raad voor de Kinderbescherming, zegt zijn advocaat. Waarom de jongen het huis uit moest is niet duidelijk.

Het aantal bierbrouwers in Nederland is de afgelopen tien jaar verviervoudigd van 90 naar 370. De nieuwkomers op de biermarkt zijn vooral eenmansbedrijven. Het aantal brouwerijen met meer dan vijf personeelsleden ging van 25 naar 35. Tien jaar geleden waren de meeste bierbrouwerijen nog in Limburg en Brabant gevestigd. Tegenwoordig zitten verreweg de meeste in Noord-Holland.

De Britse premier May

De Britse premier May heeft haar partijgenoten excuses aangeboden voor het slechte resultaat bij de parlementsverkiezingen van vorige week. Ze zei dat ze verantwoordelijk is voor de puinhoop, maar dat ze de partij er ook weer uit zal halen. Donderdag verloor May haar meerderheid in het Lagerhuis, terwijl ze op winst had gerekend.

De Russiche oppositieleider Aleksej Navalny is veroordeeld tot dertig dagen celstraf. Hij werd vanochtend opgepakt toen hij op weg was naar het centrum van Moskou om te demonstreren.

Verder vandaag...

In Scheveningen wordt het eerste vaatje Hollandse nieuwe geveild en in Nijmegen opent koning Willem-Alexander het internationale fietscongres Velo-city. In Hoevelaken wordt het vermoorde meisje Romy in besloten kring begraven. En vandaag dient bij de rechtbank van Rotterdam de eerste zitting in de corruptiezaak van autobedrijf Pon.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl