Wereldgoal Bradley goed voor slechts een punt

De kwalificatiereeks voor het WK verloopt verre van soepel voor Amerika, maar dat kan niet gezegd worden van het doelpunt waarmee Michael Bradley een 1-1 gelijkspel tegen Mexico inleidde. Vanaf 36 meter schoot hij de bal subliem over de doelman.

De weergaloze goal van de voormalig speler van sc Heerenveen viel al in de zesde minuut. Amerika slaagde er in Mexico City niet in om die voorsprong om te zetten in een overwinning. In de 23ste minuut maakte Carlos Vela al gelijk.

Zeven nieuwe spelers

Drie dagen eerder had de VS wel gewonnen van Trinidad en Tobago. Ten opzichte van dat duel bracht bondscoach Bruce Arena zeven wijzigingen aan in zijn basis. Ook speelde hij met vijf verdedigers. Allemaal omdat zijn spelers niet fit genoeg waren om zich snel aan te passen aan het verschil in hoogte.

Amerika begon de kwalificatiereeks van de CONCACAF met twee nederlagen en bezet na zes wedstrijden de derde plaats achter Mexico en Costa Rica. Precies genoeg om het WK te halen.