Stan Wawrinka
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Wordt het de tiende titel voor Rafael Nadal of de tweede voor Stan Wawrinka? Vanmiddag om 15.00 uur staan de Spanjaard en Zwitser tegenover elkaar in de tennisfinale van Roland Garros.

De apotheose van het graveltoernooi is live te zien op NOS.nl en NPO 1. Ook via Langs de Lijn op NPO Radio 1 is de wedstrijd te volgen.

In aanloop naar de finale komen de hoofdrolspelers aan het woord en blikken Marcella Mesker en Jan Siemerink vooruit. Ook de weg naar de finale die Nadal en Wawrinka hebben moeten afleggen, passeert de revue.

Studio Sport heeft nog meer topsport in de aanbieding vanmiddag. Vanaf 13.15 uur komen Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff in actie in de eerste manche van de MXGP van Rusland. Omstreeks 16.00 uur wordt de tweede manche verreden. Deze zijn live te zien op NOS.nl.

Vanaf 17.00 uur zijn op NOS.nl ook de FBK Games te volgen. Onder anderen Dafne Schippers, Sifan Hassan, Jamile Samuel, Nadine Broersen en Churandy Martina komen in actie in Hengelo.

In Montreal staat de Grand Prix van Canada in de Formule 1 op de rol. Max Verstappen en zijn concurrenten starten om 20.00 uur en de race is van minuut tot minuut te volgen via een liveblog op NOS.nl.

Zondagavond: Simon Tahamata in Andere Tijden Sport

Simon Tahamata werd na zijn debuut bij Ajax in 1977 door zijn ragfijne solo's en fraaie doelpunten ongekend populair, tot ver buiten Amsterdam. Zijn brede grijns en aaibaarheid deden de rest voor de mediagenieke Molukker.

In de aflevering van Andere Tijden Sport wordt teruggekeken op de loopbaan van Tahamata, die slalomde tussen Oranje en Ambon.

In de WK-kwalificatie staan weer negen duels op het programma. De wedstrijden kunnen op de voet worden gevolgd in een liveblog op NOS.nl. De samenvattingen zijn om 22.50 uur te zien in het WK-Journaal op NPO 1 en daarna ook op de website.

Programma WK-kwalificatie zondag

Programma's zondag

13.10 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1
13.15 uurMXGP Rusland: eerste mancheNOS.nl
14.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
15.00 uurFinale Roland Garros: Wawrinka-NadalNOS.nl en NPO 1
16.00 uurMXGP Rusland: tweede mancheNOS.nl
17.00 uurFBK GamesNOS.nl
19.00 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1
20.00 uurLiveblog Formule 1: GP van CanadaNOS.nl
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
22.13 uurAndere Tijden Sport: Simon TahamataNOS.nl en NPO 1
22.50 uurWK-JournaalNOS.nl en NPO 1
23.22 uurSport LaatNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl