In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Man verstopt zich in toilet crematorium Zwolle

Een 22-jarige man is gisteravond aangehouden voor insluiping in een crematorium. Hij had zich kort voor sluitingstijd verstopt in het toilet. Waarschijnlijk wilde hij na sluiting waardevolle dingen stelen.

Agenten zagen een voor hen bekende auto rondrijden bij de begraafplaats in Zwolle. De drie mannen in de auto gedroegen zich verdacht. Een van de mannen stapte uit de auto, keek bezorgd om zich heen en liep weg. De auto vertrok daarna.

Toilet

Na een tijdje kwam de auto terug naar het kerkhof. De politie sprak de twee mannen aan, maar ze konden niet uitleggen wat ze op de begraafplaats deden. Nadat de bestuurder zijn gegevens aan de agenten had gegeven, mochten de mannen weg.

De derde persoon was tegen die tijd nog steeds niet terug. Bij navraag bleek dat de man naar het crematorium naast de begraafplaats was gegaan. Hij had zich bij de balie gemeld met de vraag of hij even naar de wc kon. Na een uur bleek het toilet nog steeds bezet.

De 22-jarige werd gefouilleerd en aangehouden voor insluiping. Daar bleek dat hij 12 zakjes met drugs bij zich had, vermoedelijk cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl