Stille tocht in Bunschoten voor Savannah
NOS NieuwsAangepast

Stille tocht Savannah: 'Wij zouden het uit willen roepen, maar zijn stil'

In Bunschoten zijn enkele duizenden mensen samengekomen om stil te staan bij de dood van Savannah. Voorafgaand aan de stille tocht hield burgemeester Van der Groep een toespraak: "In die stilte gaat van alles door ons heen", zei hij. "We zouden het wel uit willen roepen, maar zijn stil."

De aanwezigen lopen na de toespraak een stille tocht voor het 14-jarige meisje, dat afgelopen zondag dood werd gevonden. De route loopt vanaf het Kolkplein in Bunschoten-Spakenburg, langs de school van Savannah. Daar worden bloemen neergelegd.

De gemeente heeft de inwoners gevraagd de vlag halfstok te hangen.

Bunschoten stil om Savannah

De familie van Savannah was niet aanwezig bij de tocht. Het is voor hen te zwaar, zei de burgemeester. "Tegelijk putten zij kracht uit ons meeleven en meehuilen", zei hij. "Het voelt voor hen in deze dagen van kilte als een warme deken van liefde."

Savannah werd vorige week door haar ouders als vermist opgegeven. Afgelopen zondag werd haar lichaam gevonden bij een industrieterrein in Bunschoten. Een 16-jarige jongen zit vast in het onderzoek naar de dood. De politie heeft ruim 250 tips binnengekregen in de zaak. Concrete tips worden door de recherche onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl