NOS WielrennenAangepast

'Dolblije' Bouwman verrast met zege in Dauphiné

Bouwman verrast met zege in Dauphiné

Koen Bouwman heeft op fraaie wijze de derde rit in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De renner van Lotto-Jumbo zat mee in een kopgroep van zes man die net uit de greep van het peloton wist te blijven. In de sprint toonde Bouwman zich de snelste van het stel.

"Dit is ongelooflijk. Iedereen is hier komen kijken, mijn vriendin en familie, en juist dan boek ik mijn eerste zege", sprak een dolblije Bouwman na afloop.

De 23-jarige Bouwman, die in de bergtrui mocht rijden omdat Thomas De Gendt al de gele trui droeg, kwam in de 184 kilometer lange etappe bij elk van de vier bergjes als eerste boven en heeft daarmee zijn achterstand op de Belgische klassementsleider verkleind tot twee punten.

Tegen verwachting in

De zes koplopers namen een voorsprong van 6 minuten en 50 seconden, maar met een lange, vlakke finale in het verschiet leek dat niet toereikend te zijn.

Omdat het peloton te laat op stoom kwam en de zes vol gas bleven rijden, redden ze het net. Bouwman won de sprint van kop af. Zijn ploegmaat Alexey Vermeulen finishte als vijfde.

Bouwman kan zijn geluk niet op na zege in Dauphiné

"Pas de laatste kilometer ben ik erin gaan geloven", verklaarde de jonge Nederlander na de rit. "Het was een groot voordeel dat Alexey mee was. Ik voelde me erg sterk vandaag en dat zei ik ook tegen hem. Hij heeft heel goed gereden."

En zo snelde Bouwman dus naar zijn allereerste zege. "Wat ik voor renner ben? Ik kan goed klimmen, maar niet als de besten. Ik kan goed tijdrijden, maar niet met de besten mee. Ik houd van aanvallen. Deze dag was perfect voor mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl