NOS NieuwsAangepast

Onstuimig weer leidt tot problemen verkeer en avondvierdaagse

Boom valt op auto door harde wind in Maarssen

Windstoten en felle regenbuien hebben geleid tot problemen in het verkeer. Op verschillende plaatsen zijn bomen op het spoor gewaaid, waardoor treinen niet konden rijden.

Tussen Zaandam en Enkhuizen reden geen treinen omdat er bij Bovenkarspel een boom op het spoor lag. Ook het treinverkeer tussen Hilversum en Amersfoort was verstoord door een boom op de rails.

Bomen en takken veroorzaakten meer verkeersproblemen. Zo vielen er in Breda bomen op auto's en in Papendrecht kwam een grote tak op een auto terecht.

De ANWB adviseert automobilisten niet met caravan of aanhanger de weg op te gaan. Sommige wegen zijn afgesloten. Dat geldt onder meer voor de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Die is in beide richtingen gesloten.

Ook de Afsluitdijk is deels afgesloten vanwege de harde wind. Om en om is er één rijstrook per rijrichting beschikbaar.

In Amsterdam werd vanmiddag metrostation Spaklerweg ontruimd. Volgens vervoerder GVB gebeurde dit nadat er rond 14.00 uur bouwmaterialen op het spoor waren gewaaid. Het GVB zette pendelbussen in.

Avondvierdaagse

Vanavond begint in veel plaatsen de avondvierdaagse. De organisaties van de avondvierdaagse in onder andere Albrandswaard, Leiden en Oostzaan hebben besloten dat er vandaag niet wordt gelopen. Andere organisatoren hebben laten weten dat ze de weerverwachting nauwlettend in de gaten houden.

NOS-weerman Marco Verhoef verwacht dat het voorlopig flink blijft waaien. "Met name langs de kust zal het nog even tekeergaan. In het binnenland zal het gedurende de avond rustiger worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl