Pepe viert het winnen van de Champions League-finale tegen Juventues afgelopen zaterdag
NOS Voetbal

Pepe neemt na tien jaar afscheid van Real Madrid

Pepe moet na tien jaar Real Madrid op zoek naar een nieuwe club. De Portugees kon het niet eens worden met de club over het verlengen van zijn aflopende contract.

De 34-jarige verdediger voelt zich in de steek gelaten door Real Madrid en coach Zinedine Zidane. "Ik heb geen afscheid genomen van Zidane, omdat hij en de club wisten dat ik ging vertrekken, voordat ik dat zelf wist", zei Pepe in een interview met het Spaanse radiostation Cadena Cope.

Pepe moest het afgelopen seizoen regelmatig op de bank plaatsnemen. Zijn laatste wedstrijd voor Real was de derby tegen Atlético, waarin hij twee ribben brak.

Aanbiedingen uit Engeland

Hoewel hij de laatste weken van het seizoen weer inzetbaar was, deed Zidane geen beroep meer op hem. Dat zit Pepe duidelijk flink dwars. "Zidane heeft spectaculaire dingen bereikt met Real, maar sommige dingen begrijp ik niet. Waarom ben ik uit het team verdwenen?"

Pepe weet ook nog niet wat zijn volgende club wordt. "Ik heb nergens getekend, maar ik heb meerdere aanbiedingen gehad, onder meer uit Engeland."

In zijn tien seizoenen bij Real Madrid won Pepe onder meer drie keer de Spaanse landstitel en drie keer de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl