Bij de brand begin december stortte het dak in
NOS Nieuws

Uitbater opgepakt voor fatale pakhuisbrand Oakland

De politie in Californië heeft twee mannen opgepakt vanwege de brand tijdens een dancefeest in Oakland, die in december 36 levens eiste. Het zijn de uitbater van het pakhuis waar het feest was en zijn rechterhand.

Toen de brand begin december uitbrak, konden veel mensen geen kant op. Het pakhuis, waar een kunstenaarscollectief was gehuisvest, stond vol met stellages, meubels, oude piano's en ander brandbaar materiaal. De enige trap naar buiten was gemaakt van houten pallets.

Uitbater Derick Almena en zijn rechterhand worden nu aangeklaagd voor 36 gevallen van wat in de Verenigde Staten onvrijwillige doodslag heet. Volgens de aanklagers hebben ze bewust een onveilige situatie gecreëerd. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Reputatie

Direct na de brand doken al verhalen op over de reputatie van Almena. Hij zou waarschuwingen over het onveilige pand hebben genegeerd. Hij wekte verontwaardiging doordat hij zich na de brand in een Facebook-post alleen uitliet over de gevolgen voor hemzelf en niets zei over de slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl