NOS WielrennenAangepast

Démare sprint met overmacht naar zege in Dauphiné

Arnaud Démare heeft de tweede etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Fransman van FDJ bleef in de 171 kilometer lange rit Alexander Kristoff en Nacer Bouhanni ruimschoots voor in de massasprint.

Démare declasseert sprintrivalen in Dauphiné

Met vier pittige colletjes in de eerste 100 kilometer was het wachten op avonturiers en er kwam ook een vluchtgroep. Vier man probeerden het, maar ze hielden geen stand. Koen Bouwman (Lotto-Jumbo) maakte ook deel uit van de kopgroep en hij zag zijn inspanningen uiteindelijk wel beloond met de bergtrui.

In het bergklassement staat Bouwman weliswaar tweede, maar omdat nummer één De Gendt ook aan de leiding gaat in het algemeen klassement en dus in het leiderstricot rijdt, mag Bouwman de bergtrui dragen.

Van de vier vroege vluchters hield Aleksej Loetsenko (Astana) hield nog het langst vol, maar ook de Kazach werd op vijf kilometer van de meet opgeraapt.

Koen Bouwman (tweede rechts) in de aanval tijdens de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné.

In de licht hellende slotmeters kwam Démare van ver, maar hij passeerde zijn rivalen met gemak en hield zelfs meerdere fietslengtes over op de streep.

Het is de zesde zege van dit jaar voor de oud-winnaar van Milaan-Sanremo.

De Gendt blijft leider

De gele leiderstrui van Thomas De Gendt kwam niet in gevaar. Stef Clement is de beste Nederlander in het klassement. Hij staat zestiende op ruim een minuut van De Gendt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl