NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 5 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Het lichaam dat afgelopen weekend is gevonden in een sloot bij een industrieterrein in Bunschoten, is van de vermiste Savannah. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Het meisje van 14 werd al sinds donderdag vermist. Zo'n 20 kilometer van Bunschoten werd vrijdag in Achterveld het lichaam van een ander meisje gevonden.

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag in Londen, meldt persbureau Reuters. Bij de aanslag in het centrum van de stad kwamen zeker zeven mensen om het leven, 21 mensen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De drie daders zijn doodgeschoten door de politie.

President Poetin van Rusland ontkent dat hij compromitterend of belastend materiaal in handen heeft van president Trump. In een interview met het Amerikaanse NBC sprak Poetin ook tegen dat hij warme banden had met Trump, toen die als zakenman Rusland bezocht. In januari lekten geheime documenten uit waarin onder meer stond dat Trump in een hotel in Moskou een prostituee over zijn bed zou hebben laten plassen.

Poetin in gesprek met journaliste Megyn Kelly

Bij een massale vechtpartij in het Gelderse Druten zijn gisteravond meerdere mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie gingen tientallen mensen met elkaar op de vuist. Waarom ze dat deden, is nog niet bekend. Meerdere auto's zijn zwaar beschadigd geraakt; eentje ging in vlammen op.

Bij de vechtpartij zijn zeker 6 auto's beschadigd

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust met 5-0 gewonnen. In de Rotterdamse Kuip scoorde verdediger Joël Veltman twee keer. De andere goals waren van Arjen Robben, Davy Klaassen en Vincent Janssen. Wesley Sneijder viel in en evenaarde daarmee Edwin van der Sar als recordinternational. Hij kwam voor de 130e keer in actie voor Oranje.

Nederlands elftal poetst blazoen op tegen Ivoorkust

En verder vandaag...

Vandaag start de rechtszaak tegen acteur Bill Cosby. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik en het stiekem drogeren van vrouwen om seks met ze te kunnen hebben. De 79-jarige Cosby zegt zelf onschuldig te zijn.

De Roparun komt aan in Rotterdam. De deelnemers van de estafetteloop vertrokken zaterdag vanuit Parijs en Hamburg, een afstand van meer dan 500 kilometer. In teamverband leveren ze een sportieve prestatie om geld op te halen voor mensen met kanker.

En deze Tweede Pinksterdag is het de Dag van het Kasteel. Het evenement wordt georganiseerd om kastelen en buitenplaatsen in Nederland in de spotlight te zetten. Eigenaren, beheerders, medewerkers en vrijwilligers staan het publiek tijdens de dag te woord om te vertellen over de monumenten.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl