Maarten van Garden in het shirt van Oranje
NOS SportAangepast

Toptransfer Van Garderen in Italië, Buijs kiest voor Turkije

Volleyballer Maarten van Garderen heeft een toptransfer in Italië gemaakt. De 27-jarige Gelderlander verkast van Bunge Ravenna naar Azimut Modena, de landskampioen van 2016.

Van Garderen is momenteel actief op het strand, samen met Christiaan Varenhorst. Zodra het beachvolleybalseizoen voorbij is, meldt de 115-voudig international zich in de zaal in Modena.

Mogelijk keert Van Garderen na het komende zaalseizoen terug op het strand. Daarover neemt hij na het strandseizoen een besluit, in samenspraak met Varenhorst en bondscoach Gijs Ronnes.

Anne Buijs

Ook nieuwe club voor Buijs

Anne Buijs heeft ook een nieuwe werkgever gevonden. Zij strijkt voor de tweede keer in haar loopbaan neer in Turkije. Nilüfer Belediyespor heeft de 25-jarige international gestrikt.

Buijs bleef na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro hangen in Brazilië. Ze ging aan de slag bij Rexona Sesc, de club van de vermaarde coach Bernardo 'Bernardinho' Rezende. Daar trok de hoofdsponsor de stekker eruit en dus moest Buijs op zoek naar een nieuwe club.

Belediyespor handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood op het hoogste niveau. Eerder kwam Buijs in Turkije in actie voor topclub VakifBank uit Istanbul, waar Giovanni Guidetti coach was. Met die Italiaan werkte ze ook samen bij de Nederlandse ploeg.

Momenteel speelt Buijs met Oranje in Azerbeidzjan het WK-kwalificatietoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl