Ravage bij de nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport
NOS NieuwsAangepast

Eindhoven verscheurt parkeerboetes na instorting parkeergarage

De gemeente Eindhoven schrapt alle parkeerboetes die sinds zondag zijn uitgeschreven in de buurt van Eindhoven Airport. De gemeente heeft dat besloten omdat parkeren bij het vliegveld een chaos is geworden sinds de instorting van een parkeergarage in aanbouw.

In een verklaring zegt de gemeente dat "veranderingen hebben gezorgd voor onduidelijkheid over waar wel en niet geparkeerd mag worden." De gemeente heeft zo'n 150 parkeerboetes teruggedraaid. Ook krijgen parkeerders voorlopig geen bekeuring maar een waarschuwing.

Extern onderzoek

De bouwer van de garage, aannemer BAM, laat een extern bureau onderzoek doen naar de gedeeltelijke instorting van de parkeergarage. Dat gebeurt in overleg met de verzekeraar. Adviesbureau Hageman is gevraagd de instorting van zaterdagavond onder de loep te nemen. Het bureau is gespecialiseerd in omvangrijke schadegevallen.

Eigen onderzoek

BAM doet zelf ook onderzoek naar de instorting, laat het bedrijf verder weten in een persbericht. Daarvoor zet de bouwer onder meer drones in om gedetailleerde opnames te kunnen maken. Ook maken onderzoekers met een laser een scan van het complex, om zo veel mogelijk afwijkingen te kunnen vastleggen. Een groep medewerkers van BAM is bovendien bezig te bedenken hoe het complex tijdelijk kan worden gestabiliseerd, zodat de luchthaven beter bereikbaar wordt.

TNO

De gemeente Eindhoven heeft onderzoeksinstituut TNO opdracht gegeven de toedracht van de instorting te onderzoeken. Het TNO-onderzoek staat los van de onderzoeken van aannemer BAM.

Eindhoven Airport raadt passagiers nog steeds aan om extra vroeg van huis te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl