Rob Alflen
NOS Voetbal

Alflen blijft als assistent-trainer bij Heracles

Rob Alflen blijft bij Heracles. De assistent van hoofdtrainer John Stegeman was nadrukkelijk in beeld om coach te worden van NEC, maar die overgang is van de baan.

"Ik heb me teruggetrokken uit de besprekingen", stelt de 49-jarige Alflen op de website van de club uit Almelo. "Er was teveel gedoe rondom onze gesprekken, daar had ik geen goed gevoel bij."

Volgens Alflen heeft zijn afzegging niets te maken met de degradatie van NEC. "De mensen met wie ik in Nijmegen een klik had zijn weg of gaan weg. Bij Heracles heb ik bij iedereen een goed gevoel, en mede daarom heb ik besloten in Almelo te blijven."

De Utrechter heeft nog wel de ambitie om hoofdtrainer te zijn. Alflen was in het seizoen 2014/15 al hoofdtrainer van FC Utrecht. Sinds januari 2016 is hij verbonden aan Heracles.

Chaos in Nijmegen

Bij NEC is het al lange tijd onrustig. Na het ontslag van trainer Peter Hyballa, slaagde interim-trainer Ron de Groot er niet in om de Nijmeegse ploeg in de eredivisie te houden. Sindsdien stapten technisch directeur Edwin de Kruijff, commissaris technische zaken Peter Wisgerhof, algemeen directeur Bart van Ingen en voorzitter Ton van Gaalen op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl