NOS SportAangepast

Hogenkamp uitgeschakeld en baalt van 'gemiste kans'

Richèl Hogenkamp is er niet in geslaagd haar verblijf op Roland Garros te verlengen. Daartoe had ze Elise Mertens moeten verslaan in de tweede ronde, maar de Belgische won met 6-3, 6-4.

Hogenkamp verliest in de tweede ronde op Roland Garros

Hogenkamp had via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikt en fleurde haar debuut op met een overwinning op Jelena Jankovic, ooit nummer een van de wereld.

Hartslag meten

Mertens kwam in de eerste set niet in de problemen. Voor het begin van de tweede set liet Hogenkamp haar hartslag meten door een arts.

Ze kwam als herboren de baan op, liep met een dubbele break uit naar 3-0, maar die marge verspeelde ze weer. Mertens maakte daarna het verschil in de lange rally's en benutte haar eerste matchpoint.

Hogenkamp baalt: was niet goed genoeg, simpel

"Ik speelde gewoon niet goed en zij speelde slim", keek een teleurgestelde Hogenkamp terug. "Het was wel een gevecht, maar zij was meer aan het aanvallen dan ik, dat had ik liever andersom gezien."

Hogenkamp verlaat Parijs desondanks met drie zeges in de kwalificaties en een zege in het hoofdtoernooi. "Later zal ik trots zijn, maar nu overheerst het gevoel dat ik echt een kans heb gemist om hier de derde ronde te halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl