Dirk Kuijt met locoburgemeester Gerben van Duin van Noordwijk
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Dirk Kuijt gehuldigd op het strand van Noordwijk

Voetballer Dirk Kuijt is vanavond gehuldigd op het strand van zijn woonplaats Noordwijk. Twee weken geleden sloot Kuijt zijn carrière als profvoetballer af. Een paar dagen daarvoor was hij met Feyenoord landskampioen geworden.

De gemeente Noordwijk besloot de voetballer in het zonnetje te zetten. Zo kreeg hij onder meer een zilveren vuurtoren voor zijn verdiensten voor de gemeente. "Het is mooi om zoveel waardering te krijgen van een gemeente waar ik pas kort woon", zei Kuijt tegen Omroep West.

"Ik ben natuurlijk een echte Katwijker. Ik fiets regelmatig door de duinen naar voetbalvereniging Quick Boys om naar mijn kinderen te kijken. Op deze manier verbind ik de twee gemeentes een beetje met elkaar."

Nagenieten

Kuijt gaat de komende periode uitrusten op Aruba. "De afgelopen tijd was ik helemaal gefocust op het voetbal en het winnen van de landstitel met Feyenoord. Nu is het belangrijk dat ik mij even kan terugtrekken met mijn gezin. Dan kan ik echt nagenieten van een fantastisch slot van mijn carrière. Want nu is het allemaal nog niet helemaal geland."

Kuijt blijft wel verbonden met het voetbal en met Feyenoord. Technisch directeur Martin van Geel gaat hem begeleiden. Ook wil Kuijt een management- en een trainerscursus volgen. Daarna wil hij kijken wat de meest logische functie is binnen de club.

Advertentie via Ster.nl