NOS SportAangepast

Na opstartproblemen komt Bertens op stoom

Kiki Bertens heeft in de eerste ronde van Roland Garros gedaan wat van de halvefinaliste van vorig jaar verwacht mocht worden. De nummer 18 van de wereld won na een onzeker begin met 4-6, 6-1, 6-1 van Ajla Tomljanovic (de mondiale nummer 309).

Bertens is Tomljanovic de baas

Bertens, die zaterdag haar WTA-titel in Nürnberg prolongeerde, oogde nog weinig zelfverzekerd in de eerste set. Haar eerste service liet te wensen over en ze liet te veel fouten noteren.

Zeven games op rij

"Die eerste set was niet helemaal lekker", beaamde Bertens na afloop. "Ik was onrustig en ik twijfelde heel veel. Ik kwam niet los en stond veel te vast te tennissen. Gelukkig kwam ik daarna wat losser."

In de tweede set forceerde Bertens al snel een break en daarna ging het voor de Wateringse crescendo. Ze won vanaf 3-1 zeven games op rij en daarmee was het pleit beslecht. Na anderhalf uur benutte ze haar derde matchpoint.

Bertens: toch een beetje last van spanning

"Gelukkig kan ik met een goed gevoel de baan af", aldus Bertens. "Ik vond het spannend, want ik wil heel graag laten zien dat ik het goed kan doen hier. Dit was niet honderd procent, maar hopelijk de volgende partij wel."

In de volgende ronde treft Bertens de Amerikaanse Catherine Bellis die in drie sets te sterk was voor Quirine Lemoine.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl