Duizenden fans probeerden het stadion binnen te komen toen er chaos ontstond
NOS NieuwsAangepast

Voetbalfans Honduras vertrapt bij wedstrijd

In Honduras zijn vier mensen vertrapt en overleden voorafgaand aan een belangrijke voetbalwedstrijd. 25 anderen raakten gewond, melden de autoriteiten. De fans kwamen in de verdrukking in de chaos bij de ingangen van het stadion in de hoofdstad Tegucigalpa.

Duizenden fans verzamelden zich voor de deuren van het stadion. Toen die opengingen, brak er paniek uit doordat mensen richting de tribunes stormden. Supporters en agenten raakten slaags in de chaos.

Te veel bezoekers

Volgens de politie waren er te veel kaartjes verkocht voor de kampioenswedstrijd tussen Motagua en Honduras Progreso. De capaciteit van het stadion, 30.000 bezoekers, was al bereikt terwijl er buiten nog grote groepen supporters probeerden binnen te komen.

De wedstrijd werd op last van de veiligheidsdiensten niet afgelast, omdat het stadion inmiddels vol zat. Het zou te gevaarlijk zijn om iedereen te evacueren.

Motagua won de wedstrijd met 3-0, maar de voorzitter van de club twitterde na afloop dat er niets te vieren was, gezien de gebeurtenissen buiten het stadion.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl