Dominic Thiem
NOS SportAangepast

Thiem geeft show weg en Dimitrov zoent tegenstander

De Oostenrijker Dominic Thiem is op Roland Garros doorgedrongen tot de tweede ronde. De halvefinalist van vorig jaar walste met 6-4, 6-0, 6-2 over de Australiër Bernard Tomic heen.

Thiem won dit jaar het graveltoernooi in Rio de Janeiro en hoefde in Barcelona en Madrid alleen voor Rafael Nadal te buigen. Maar in Rome was hij de Spaanse gravelkoning wel de baas en met die zege manifesteerde hij zich nadrukkelijk als een van de voornaamste titelkandidaten voor Roland Garros.

Weergaloos punt

Tomic maakte nog wel werk van de eerste set, al bleven kansen uit. De Australiër grossierde daarna in afzwaaiers (33 in totaal tegen 10 voor Thiem) en dolf in vrijwel alle rally's het onderspit, terwijl de Oostenrijker juist met fraaie punten op de proppen kwam.

Thiem wint weergaloos punt van Tomic

Grigor Dimitrov bereikte ten koste van Stéphane Robert ook de tweede ronde. De Bulgaar, die de laatste drie jaar in de eerste ronde al werd uitgeschakeld, stuurde de Fransman met 6-2, 6-3, 6-4 naar huis.

Na het laatste punt gaven de twee elkaar twee zoenen op de wang. Dat is in het vrouwentennis vrij gebruikelijk, maar in het mannentennis niet. Een nieuwe trend?

Dimitrov kust tegenstander op Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl