NOS VoetbalAangepast

AZ met lege handen, Van den Brom toch trots

AZ met lege handen, Van den Brom toch trots

Europees voetbal. Dat was de doelstelling van AZ dit seizoen. Na de 3-0 zege van donderdag op FC Utrecht leek het doel al bijna behaald, maar niets bleek minder waar. Via strafschoppen gingen de Alkmaarders alsnog onderuit.

Toch is trainer John van den Brom opvallend mild voor zijn ploeg. "Ik kan de spelers niets verwijten. We spelen vandaag onze 56ste wedstrijd van het seizoen. Als je dan dit nog kan brengen, kun je daar als coach enorm trots op zijn."

Maar toch: als je een 3-0 voorsprong uit handen geeft, dan doe je iets niet goed. "We zijn meegegaan in het vechtvoetbal van FC Utrecht", verklaart Van den Brom. "Zij speelden op, en soms over het randje. We zijn te veel in de duels gekomen en afgetroefd."

Teleurstelling bij Ron Vlaar

Dat het ondanks de riante uitgangspositie voor AZ alsnog kon gaan spoken in de Galgenwaard, wist de trainer van AZ. "Maar uiteindelijk is het enige wat ze hebben gedaan, de ballen naar voren spelen en hopen dat-ie goed valt. Dat was drie keer het geval en daardoor zijn we geslacht."

Leeg gevoel

Na de verloren bekerfinale gaat AZ opnieuw ten onder in een finale. "Dit heeft wel wat energie gekost. Er komt veel emotie vrij na het laatste fluitsignaal. Door het verlies, maar ook door het afscheid wat je gaat nemen van een aantal spelers en stafleden. Dat zorgt voor een leeg gevoel op dit moment."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl