Medewerkers van Vitens proberen het lek op te sporen
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Tienduizend huishoudens Harlingen uren zonder water

Een groot deel van Harlingen en directe omgeving heeft vanochtend uren zonder water gezeten door een waterlek. Zeker tienduizend huishoudens hadden er last van.

Het lek werd gevonden bij een baggerdepot. "Maar het zit echt heel diep onder de grond, dus het gaat nog even duren voordat we de watervoorziening helemaal hebben hersteld", zegt een woordvoerster. Inmiddels wordt het water via andere leidingen omgeleid. Daardoor is de waterdruk wel lager dan normaal.

Volgens Omrop Fryslân zaten behalve in Harlingen ook in Midlum, Sexbierum en elders in de directe omgeving bewoners en bedrijven zonder water. Vanwege het warme weer was dat zwaarder dan anders.

Volgens de woordvoerster van Vitens had de storing vanochtend direct "absolute prioriteit". "We hebben ons hele ondersteunende team eropaf gestuurd. Maar het was nog niet zo makkelijk om het lek te vinden, doordat het zich ergens in het buitengebied bevond en dan ook nog eens diep onder de grond. Dus het is ook niet zo dat het water er daar echt uit spuit, zoals normaal."

Advertentie via Ster.nl