NOS NieuwsAangepast

Abonneespelers winnen hoofdprijzen extra trekking Staatsloterij

De hoofdprijzen van de extra trekking van de Staatsloterij zijn allemaal naar spelers gegaan die in de periode 2000 tot 2008 abonnee waren. De vijf winnaars uit Utrecht, Drenthe, Limburg en Noord-Holland (2x) krijgen allemaal een miljoen.

De Staatsloterij hield de trekking als genoegdoening voor mensen die tussen 2000 en 2008 meespeelden. In die periode vertelde de loterij niet dat niet-verkochte loten ook meespeelden in trekkingen. Daardoor was de winkans aanzienlijk kleiner.

Goede doelen

Iedereen die kon bewijzen dat hij in die periode had meegespeeld, kon maximaal vier loten krijgen voor de extra 'sorry-trekking'. Wie geen bewijs had, kreeg er maximaal twee. Omdat de hoofdprijzen naar abonnees gingen, is zeker dat zij daadwerkelijk hebben meegespeeld. In totaal deden 2,8 miljoen mensen mee, een recordaantal.

Het prijzengeld van de extra trekking was in totaal 13,5 miljoen euro. Dat werd verdeeld over 11.000 prijzen van een miljoen tot 250 euro.

Naast de extra trekking wil de Staatsloterij 40 euro betalen aan spelers die zich aangesloten hebben bij de stichtingen Staatsloterijschadeclaim en Loterijverlies. Voorwaarde is dan wel dat ze afzien van verdere stappen tegen de loterij.

Ook deed de organisatie donaties van in totaal 500.000 euro aan het Ouderenfonds, het Fonds Gehandicaptensport en Spieren voor Spieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl