Paris Saint-Germain viert het winnen van de Franse beker

Paris Saint-Germain wint Coupe de France

Paris Saint-Germain heeft voor de derde keer op rij en de elfde keer in totaal de Coupe de France veroverd. Het won op de valreep met 1-0 van Angers SCO door een eigen doelpunt van de club, die ook zijn vorige finale (in 1957) verloor.

Angers, twaalfde in de Ligue 1, hield in de eerste helft simpel stand tegen het sterkere PSG, dat als tweede in de competitie eindigde. Wel ontsnapte het toen Romain Thomas bijna in eigen doel schoot. Bij een counter trof Nicolas Pépé van Angers met een schot van afstand de paal.

Na rust nam de druk van PSG toe, maar Ángel Di María en Edinson Cavani verzilverden hun kansen niet. In de extra tijd was Issa Cissokho de schlemiel toen de bal uit een hoekschop via zijn rug in het doel belandde.