Gregg Allman in 2014

Southern rocker Gregg Allman (69) overleden

In zijn huis in Savannah (Georgia) is op 69-jarige leeftijd de rockmuzikant Gregg Allman overleden, een van de naamgevers van The Allman Brothers Band. Zijn broer Duane kwam al in 1971 om bij een motorongeluk.

De Allman Brothers waren met hun southern rock een toonaangevende band in het begin van de jaren zeventig. Hun bekendste nummers waren Ramblin' Man en het instrumentale Jessica. Van hun albums was Live at Fillmore East het succesvolst.

De 'oerband' bestond maar twee jaar. In 1976 viel de band na verschillende wisselingen in de bezetting uit elkaar, toen Gregg Allman werd opgepakt voor drugs-gerelateerde misdrijven.

Voortzetting

Later kwam het toch weer tot een voortzetting van de Allman Brothers, die nog steeds optreden. Gregg Allman moest vorig jaar afhaken vanwege gezondheidsproblemen. In 2011 had hij na jaren van verslavingen al een levertransplantatie ondergaan.

In 2014 gaven een groot aantal artiesten een concert om Allman te eren. Artiesten als John Hiatt, Dr. John en Keb'Mo' traden op. Allmann zelf zong Melissa, een van zijn bekendste nummers, samen met Jackson Browne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl