NOS WielrennenAangepast

Lammertink wint koninginnenrit in Ronde van België

Maurits Lammertink heeft de vierde etappe in de Ronde van België gewonnen. De Katusha-renner klopte in de 167,8 kilometer lange koninginnenrit door de Ardennen de Portugees Ruben Guerreiro in de sprint.

Maurits Lammertink

Op vier kilometer van de meet in Ans ontdeden Lammertink en Guerreiro (Trek-Segafredo) zich van Cavagna (QuickStep) en Jens Keukeleire (die in de Ronde van België uitkomt voor een Belgische gelegenheidsformatie). De vier waren overgebleven van een vroege kopgroep. In de eindsprint was Lammertink zijn Portugese metgezel de baas.

Lammertinks ploeggenoot Tony Martin en Philippe Gilbert (QuickStep) waren daarachter strijdlustig, maar konden de macht net niet grijpen. Zodoende nam Cavagna de leiderstrui over van Wout van Aert, die in de mini-editie van Luik-Bastenaken-Luik op de voorlaatste col, de vermaarde Roche aux Faucons, afhaakte.

In de slotrit verdedigt de 21-jarige Fransman van QuickStep een voorsprong van een seconde op Keukeleire en vijf seconden op Tony Martin. Lammertink is zesde op 34 seconden van de leider.

Derde profzege

Voor de 26-jarige Lammertink is het de derde profzege in zijn loopbaan en zijn eerste in de kleuren van de Zwitsers-Russische WorldTour-formatie.

Vorig jaar won hij namens Roompot-Oranjepeloton het eindklassement in de Ronde van Luxemburg, twee jaar geleden won hij een rit in de Ronde van de Limousin.

Het is al de tweede Nederlandse ritzege in deze editie van de Ronde van België. Donderdag won Mathieu van der Poel al de tweede etappe.

Terpstra hard onderuit

Voor Niki Terpstra verliep de etappe een stuk minder positief. De renner van QuickStep smakte onderweg tegen het asfalt, viel daarbij hard op zijn hoofd en moest de strijd staken.

Terpstra maakte in de Ronde van België juist zijn rentree na lang blessureleed ten gevolge van een val in Parijs-Roubaix.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl