Max Verstappen in Monaco
NOS SportAangepast

Räikkönen pakt pole in Monaco, Verstappen vierde

Kimi Räikkönen start morgen van poleposition bij de Grand Prix van Monaco. Zijn Ferrari-collega Sebastian Vettel start van de tweede plek, voor Valtteri Bottas, die slechts twee duizendsten achter Vettel eindigde.

Max Verstappen zette in de eerste sessie nog de snelste tijd neer, maar kwam in de beslissende derde sessie niet verder dan de vierde plek.

Leuker met snelle auto's

"Dit was voor mij de limiet", reageerde Verstappen. "Ik ben tevreden als ik morgen als vierde finish, hoewel het podium natuurlijk mooier is. Maar ik moet vooral zorgen dat ik de finish haal."

"Met de nieuwe auto's is het leuker hier, het gaat overal sneller en dat is lekker. Alleen is het ook moeilijker, want als je een fout maakt, wordt dat ook sneller afgestraft."

  • NOS
    De toptien voor Monaco
  • NOS
    De nummers 11 tot en met 20 voor de GP van Monaco

Räikkönen start voor het eerst sinds de GP van Frankrijk in 2008 van de eerste plek. Het is de vijftigste poleposition voor een Finse coureur in de geschiedenis van de Formule 1.

Hamilton slechts dertiende

Voor Lewis Hamilton eindigde de kwalificatie in mineur. De Brit kwam niet verder dan de tweede sessie, waarin hij twee keer bijna van de baan schoot. Hamilton had een probleem met zijn banden.

"Het waren niet alleen de achterbanden, er waren problemen met alle vier. Ze werkten voor geen meter, heel ongebruikelijk. Ik vind dit echt verschrikkelijk", reageerde Hamilton.

'Ondermaatse prestatie van ons'

Verstappens teamgenoot, Daniel Ricciardo, reageerde snoeihard na zijn vijfde plaats. "We hebben ondermaats gepresteerd, heel ver van ons potentieel. Hier lag een kans op de eerste rij. Die hebben we niet gegrepen en dat is morgen heel moeilijk recht te breien."

"Ik probeer positief te blijven voor morgen, maar dat valt me zwaar", aldus Ricciardo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl