Kiki Bertens met haar trofee
NOS SportAangepast

Dominante Bertens prolongeert titel in Nürnberg

Kiki Bertens heeft voor het tweede jaar op rij het WTA-toernooi van Nürnberg op haar naam geschreven. De Nederlandse, die zo een prima generale kent in aanloop naar Roland Garros, was in de finale duidelijk te sterk voor de Tsjechische qualifier Barbora Krejciková. Het werd 6-2, 6-1.

Binnen 56 minuten was de derde titel in haar carrière een feit voor Bertens, die in 2012 ook het WTA-toernooi van Fes (Marokko) wist te winnen. De nummer één van de plaatsingslijst, de nummer 19 van de wereld, klaarde de klus met een ace.

Eenzijdige finale

In de eenzijdige eindstrijd kwam de dominant spelende Bertens geen moment in de problemen. Haar tegenstandster, de nummer 254 van de wereld, kon in de beginfase even meekomen, maar na de eerste break had Bertens weinig tegenstand meer.

Het was lange tijd onzeker of Bertens, de trekpleister van het toernooi, wel zou deelnemen in Nürnberg. Ze overwoog rust te nemen na de toernooien van Madrid en Rome, waar ze goed presteerde, maar besloot toch naar Duitsland af te reizen.

"Het was heel leuk alle bekende gezichten weer te zien", zei Bertens, die ruim 43.000 euro verdiende, op de prijsuitreiking. "Ik kom hier zeker terug, want ik kan hier blijkbaar niet verliezen. Vandaag ga ik dit goed vieren en morgen reizen we af naar Parijs."

Geen setverlies

Bertens stond de hele week geen set af en gaat daardoor met veel vertrouwen naar de Franse hoofdstad, waar ze in de openingsronde van Roland Garros tegenover de Kroatische Ajla Tomljanovic staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl