De spelers van Frankfurt na het bereiken van de finale
NOS VoetbalAangepast

Als het op penalty's aankomt, is Frankfurt favoriet in Duitse bekerfinale

Drie keer kroop Eintracht Frankfurt door het oog van de naald op weg naar de finale van de DFB-Pokal. Tegen Magdeburg (3. Liga), Ingolstadt en Borussia Mönchengladbach won Frankfurt pas na penalty's.

In de finale van vanavond (20.00 uur) tegen Borussia Dortmund is de ploeg bepaald niet de favoriet, tenzij het weer op strafschoppen aankomt. "De spelers kunnen de zenuwen in elk geval uitstekend onder controle houden", stelt Oliver Mayer, sportjournalist van de Hessische Rundfunk en volger van Eintracht Frankfurt.

Het is een klein lichtpuntje waar de fans van Frankfurt zich aan op kunnen trekken, want de laatste maanden waren niet om over naar huis te schrijven. "Eintracht heeft de slechtste tweede helft van de competitie gespeeld van alle Bundesliga-ploegen, er werd nauwelijks nog gescoord. Alleen de laatste wedstrijd, een gelijkspel tegen nummer twee Leipzig, geeft vertrouwen." Frankfurt eindigde op een elfde plaats, Dortmund werd derde in de Bundesliga.

Zesde plaats in de winter

Het seizoen van Frankfurt was al met de Kerstdagen geslaagd, want na een uitstekende eerste competitiehelft stond de club zesde. "De fans wisten wel meteen dat Frankfurt daar eigenlijk niks te zoeken heeft. Vorig jaar hebben ze nog nacompetitie moeten spelen, dus handhaving was het hoofddoel van de club. Alles daarboven is mooi meegenomen."

Nico Kovac, trainer van Frankfurt

Trainer Nico Kovac, bezig aan zijn eerste seizoen in Frankfurt, is belangrijk voor de club, zegt Mayer. "Hij heeft geen steen op de andere gelaten. Er kwamen veel nieuwe spelers en ook de staf is vernieuwd, tot een nieuwe conditietrainer aan toe."

"Dat hij met een nieuwe selectie met maar liefst zeventien nationaliteiten makkelijk in de Bundesliga is gebleven, is een knappe prestatie."

Alexander Meier, publiekslieveling van Frankfurt

Volgens Mayer is middenvelder Marco Fabian de belangrijkste speler van het elftal. "Van hem komen de meeste ideeën op het veld. Hij is in de competitie ook nog eens clubtopscorer geworden. Maar ook keeper Lucas Hradecky is belangrijk, vooral in die penalty-series in de beker." Wellicht kan hij zich vanavond opnieuw onderscheiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl