Afrodite Zegers en Anneloes van Veen in Medemblik
NOS SportAangepast

Tweede plaats voor 470-duo op IJsselmeer

Het 470-duo Afrodite Zegers en Anneloes van Veen is tweede geworden op de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Op het IJsselmeer moesten de zeilsters de zege aan de Russen Pavel Sotsykin en Denis Gribanov laten.

In de 470 voeren de mannen en vrouwen vanwege het kleine aantal boten samen. Het Nederlandse duo leverde vier dagen lang fel strijd met de sterke Russen, maar wist de klassementsleiders in de medalrace niet achter zich te houden.

Zegers en Van Veen heersen in 470-klasse, tweede in eigen land

Bliksemstart met nieuwe coach

De twee zeilsters lijken dit jaar ongenaakbaar. Ze waren al de baas in Miami, Palma de Mallorca en Hyères, en eerder deze maand veroverden ze in Zuid-Frankrijk de Europese titel.

Zegers en Van Veen eindigden bij de Olympische Spelen in Rio met een vierde plaats net naast het podium. Toen ze na twee maanden rust de draad weer oppakten, deden ze dat onder leiding van een nieuwe coach. De Griek Nikos Drougkas werd door het Watersportverbond aangesteld. Hoewel je anders zou denken ontkent Afrodite Zegers dat hij de ontbrekende schakel was.

Beste teams

"Het is niet alleen de nieuwe coach", legt de van oorsprong Griekse zeilster uit. "We waren een van de beste teams die zijn doorgegaan na de Spelen. We hebben nu wel een beter niveau want hij helpt ons heel erg tijdens de wedstrijden, maar het heeft ook te maken met het werk dat wij met de vorige coach hebben gedaan."

Hoewel de samenwerking goed verloopt en de resultaten prima zijn, wordt pas na de WK, begin juli in Griekenland, besloten of de samenwerking met Drougkas wordt doorgezet tot en met de Spelen van 2020.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl