Matthias Brändle op weg naar de zege in de tijdrit van de Ronde van België.
NOS WielrennenAangepast

Brändle klopt wereldkampioen in België, Van Aert nieuwe leider

Matthias Brändle heeft de derde rit in de Ronde van België op zijn naam geschreven. De Oostenrijker van Trek-Segafredo reed de 13,4 kilometer lange tijdrit met start en finish in Beveren in 15.40 minuten, wat op een moyenne van 51,32 kilometer per uur neerkomt.

Brändle, die in 2014 en 2015 enkele maanden houder was van het werelduurrecord en later dat jaar ook al de proloog won in België, hield wereldkampioen Tony Martin achter zich. Die prestatie werd op waarde geschat door zijn teamgenoot Alberto Contador.

Martin won de Ronde van België in 2012, 2013 en 2014 en sloeg toen steeds zijn slag in de tijdrit. Nu gaf de viervoudig wereldkampioen na 6 kilometer al 0.12 toe en kon die schade niet meer herstellen.

Ronde van veldrijders

De Duitser moest op 0.14 genoegen nemen met de tweede plaats in dezelfde tijd als de nieuwe leider Wout van Aert. De Belg, tevens wereldkampioen in het veldrijden, nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Philippe Gilbert, die als elfde eindigde op 0.39.

Donderdag was er ook al succes voor Mathieu van der Poel, een andere voormalig wereldkampioen in het veldrijden. Van der Poel won de etappe naar Moorslede, maar ging zoals aangekondigd, vandaag niet meer van start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl