Jorge Sampaoli op de bank bij Sevilla.
NOS VoetbalAangepast

Sampaoli moet Argentinië weer succes brengen

Jorge Sampaoli vertrekt bij Sevilla en wordt bondscoach van Argentinië. De Spaanse club heeft met de Argentijnse bond een principe-akkoord bereikt over een afkoopsom van naar verluidt 1,5 miljoen euro. De verwachting is dat de papieren op 1 juni worden getekend.

Sampaoli had nog een contract voor een jaar bij Sevilla, waar hij maar één jaar werkzaam is geweest. Van 2012 tot 2016 was de Argentijn al bondscoach van Chili.

De 57-jarige Sampaoli, die nooit in eigen land hoofdtrainer was, volgt de in april ontslagen Edgardo Bauza op. De flamboyante voetbalprofessor, die bekendstaat om zijn aanvallende speelwijze, krijgt de opdracht om Argentinië eindelijk weer eens succes te brengen.

De laatste grote titel van Argentinië is de Copa América in 1993. Lionel Messi was toen net zes jaar oud.

Een titel voor Messi

Met Messi in de gelederen verloren de Argentijnen de laatste drie finales op een groot eindtoernooi. De WK-finale van 2014 werd verloren van Duitsland en in de twee daaropvolgende jaren verloor Argentinië de eindstrijd in de Copa América van Chili. Bij de eerste titel van Chili in 2015 stond Sampaoli aan het roer.

Eerst wacht Sampaoli de taak om Argentinië naar het WK in Rusland te loodsen. De voetbalgrootmacht staat in de WK-kwalificatiegroep van Zuid-Amerika op de vijfde plaats. De beste vier plaatsen zich voor het WK, de nummer vijf wacht play-offs tegen de winnaar van de kwalificatiegroep in Oceanië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl