Kiki Bertens balt haar vuist in de kwarfinales
NOS SportAangepast

Bertens begint op Roland Garros tegen Tomljanovic

Kiki Bertens begint het tennistoernooi van Roland Garros, dat zondag van start gaat, tegen de Kroatisch-Australische Ajla Tomljanovic, de nummer 309 van de wereld. De 24-jarige Tomljanovic stond 47ste op de wereldranglijst, maar is na een schouderoperatie ver weggezakt. Dankzij een beschermde status is ze rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Bertens haalde vorig jaar de halve finales op Roland Garros. Na een droomstart tegen Angelique Kerber - ze versloeg de Duitse in de eerste ronde - ging ze uiteindelijk pas tegen Serena Williams onderuit op het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Ook dit jaar heeft Bertens op tijd haar vorm te pakken. Ze haalde vorige week in Rome de halve finales en staat vandaag bij het graveltoernooi van Nürnberg ook weer in de halve eindstrijd.

Topspeelsters ontbreken

Enkele topspeelsters ontbreken dit jaar in Parijs. Serena Williams is zwanger en komt daardoor niet in actie. Maria Sjarapova, die onlangs terugkeerde op de baan na een dopingschorsing, kreeg geen wildcard van de organisatie.

Andere titelfavorieten zoals Simona Halep en titelhoudster Garbiñe Muguraza hadden in aanloop naar het toernooi last van blessures. De Spaanse moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Italiaanse Francesca Schiavone, winnares van het graveltoernooi in 2010.

Opvallende naam in het vrouwenschema is die van Petra Kvitova. De tweevoudig Wimbledon-kampioene uit Tsjechië raakte eind vorig jaar zwaar geblesseerd aan haar linkerhand nadat ze in haar eigen huis was aangevallen door een inbreker. Ze speelde sindsdien geen wedstrijd meer, maar kan in Parijs voor het eerst weer in actie komen.

Haase

De enige Nederlandse man in het hoofdtoernooi, Robin Haase, speelt in de eerste ronde tegen Alex de Minaur. De 18-jarige Australiër is met een wildcard toegelaten en geldt als een groot talent. Als Haase die wedstrijd wint, speelt hij in de tweede ronde tegen negenvoudig winnaar Rafael Nadal of Benoît Paire.

De Servische titelverdediger Novak Djokovic krijgt in de eerste ronde te maken met de Spanjaard Marcel Granollers. De Britse wereldranglijstaanvoerder Andy Murray begint met een partij tegen de Rus Andrej Koeznetsov.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl