Matthijs de Ligt is Marcus Rashford de baas in de Europa League-finale
NOS VoetbalAangepast

De Ligt gekozen in sterrenteam Europa League

Matthijs de Ligt was al de jongste speler ooit in een finale van een Europees bekertoernooi, maar de 17-jarige Ajacied is nu ook opgenomen in het sterrenteam van het afgelopen Europa League-seizoen. Hij deelt die eer met twee ploeggenoten: ook Bertrand Traoré en Amin Younes hebben een plaats gekregen in de achttien man tellende selectie.

In de begeleidende tekst bestempelt de UEFA het optreden van verdediger De Ligt als bijzonder volwassen, zijn jeugdige leeftijd verbloemend. Traoré vormde het grootste gevaar in de Ajax-aanval, terwijl Younes, opvallend genoeg geselecteerd als middenvelder, wordt omschreven als de gevaarlijke dribbelaar die opviel met doelpunten en assists.

Acht man van United

De Ligt is niet de enige Nederlander in het selecte gezelschap. Er is ook plaats ingeruimd voor Daley Blind, die met Manchester United ten koste van Ajax de Europa League won (2-0 in de finale in Stockholm). Hij wordt geroemd om het uitmuntend lezen van de wedstrijd tegen Ajax en het helpen neutraliseren van de Amsterdamse aanval.

Het Engelse Manchester United is met acht spelers het ruimst vertegenwoordigd in het sterrenteam. Naast Blind zijn Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Sergio Romero, Eric Bailly, Antonio Valencia, Ander Herrera en Henrikh Mkhitaryan verkozen.

Youri Tielemans van Anderlecht

De selectie wordt gecompleteerd door Sergio Álvarez, Gustavo Cabral en Pablo Hernández van Celta de Vigo, Jérémy Morel, Corentin Tolisso en Alexandre Lacazette van Olympique Lyonnais en Youri Tielemans van Anderlecht, de enige speler van een ploeg die niet de halve finales bereikte.

Tot de mensen die het sterrenteam samenstelden behoren onder meer de Roemeense oud-Ajacied Cristian Chivu, de Serviër Dejan Stankovic, die in 2010 met Inter de Champions League won, en voormalig Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl