Joeri Schroijen (l) van MVV in duel met Roda JC-speler Gyliano van Velzen
NOS VoetbalAangepast

MVV-Roda: rellen, maar geen doelpunten

In de finale van de play-offs om promotie/degradatie hebben MVV en Roda JC in een door supportersrellen ontsierde derby 0-0 gespeeld.

Roda startte furieus en creëerde binnen vijf minuten al vier kansen. Vervolgens ontspon zich een levendig duel tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen, met veel kansen over en weer.

In de rust werd er van alles over en weer gegooid tussen rivaliserende fans, die maar niet tot bedaren konden worden gebracht. Pas na drie kwartier begon de tweede helft en daarin heerste MVV.

Twee kansen waren niet besteed aan Patrick N'Koyi en ook Thomas Verheydt en Shermaine Martina misten. Toch was de grootste kans voor Roda JC: Martina keerde echter een inzet van Abdul Ajagun op de lijn. De return is zondag in Kerkrade.

Na afloop ging het natuurlijk over de ongeregeldheden waardoor de wedstrijd in de rust lang stil kwam te liggen. MVV-aanvoerder Nick Kuipers ging naar de supporters toe. 'Het moet op het veld gebeuren, niet op de tribune. Rivaliteit hoort er een beetje bij en de spanning loopt dan hoog op. Maar er is een grens en die zijn ze over gegaan. Ik hoop dat ze ervan geleerd hebben en dat het de laatste keer is.'

Uiteindelijk ging de wedstrijd door en bleef het 0-0, zag ook Kuipers. 'Het is belangrijk dat we de nul hebben gehouden. Een doelpunt kan zondag genoeg zijn, laat maar komen.'

  • ANP
    Ongeregeldheden tijdens het duel tussen MVV en Roda JC
  • NOS
    Nathan Rutjes kwam er aan te pas om de boel te sussen
  • NOS
    Enkele aanhangers van MVV droegen bivakmutsen
  • NOS
    Een aanhanger van MVV doet een vergeefse poging een Roda JC-supporter te slaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl